SetWidth790 image web2

Тенденции в уеб дизайнa за 2014

Публикувано от на 6 Януари 2014 | Коментари

Етикети: , ,

Светът на технологиите и дизайна динамично се променя все повече и повече и затова от изключително значение за всеки дизайнер е успешно да улови и да се адаптира към пулса на предстоящите тенденции. И сега, когато новата година настъпи, а с нея и въпросът какво ни предстои през следващите 12 месеца, ние накратко събрахме това, което очакваме да видим в уеб дизайна през 2014.

 

1.  Responsive уеб дизайн

                                  Responsive уеб дизайн- Prodesign.bg

 

Тъй като нашето ежедневие става все по-"смарт" - от мобилните устройства до телевизорите- нуждата от унифицирано и пълноценно потребителско изживяване, независимо от резолюцията, е задължително условие.

Responsive уеб дизайнът беше една от най-горещите тенденции за 2013 година, а неговата доминация през 2014  ще бъде безспорна.

  

2.  Паралакс скролиране

 

Паралакс скролиране

Паралакс скролирането придобива нарастваща популярност в уеб дизайна, но очакваме 2014 да бъде неговата година.

Чрез използването на многопластови фонови елементи, които се движат с различна скорост при скролиране, то придава изключителна дълбочина на сайта и впечатляващо усещане за 3D ефект. То ангажира интереса и любопитството на посетителите, стимулирайки ги да отделят време да стигнат до края на страницата.

През тази година ще се радваме на повече такива сайтове, като очакваме те да бъдат  създадени с по-голямо внимание към детайла.

 

Ето и няколко примера:

Life of Pi - Movie

http://nasaprospect.com/

http://www.lexusls.asia/

 

 3. Минимализъм

пример за минималистичен сайт

Уеб дизайнът отдавна отхвърли  максимата "Колкото повече, толкова повече" .

Да живее минимализмът!

През 2014 година, сайтовете ще стават все по-леки, линиите - все по-прости, а съдържанието (качество за сметка на количество) - все по-важно.

Дизайнерите дават път на flat дизайна, загърбвайки анимациите, използването на цветови преливания и 3D форми.

Семплият сайт е по-елегантен, зарежда по-бързо и по-лесно се адаптира към устройството и резолюцията. Премахването на излишните елементи, премерената визия, хармонията между негативното пространство и внимателно подбраните снимки и типография, не само ще улесни посетителите, но е и твърда заявка за професионализъм.

 

 

  4. Интерактивни инфографики

 

Интерактивна инфографика

 

Инфографиките бързо спечелиха сърцата на потребителите и превърнаха скучната статистика в приятна за окото и бързо запомняща се информация, която ангажира вниманието.

През тази година те все по-настойчиво ще настъпват към HTML5 , придобивайки интерактивен вид, който по-умело ще разказва и привлича.

Поднасяме Ви и един изключително сполучлив пример за това от Google.

comments powered by Disqus